4 Mart 2019 Pazartesi

Bilinçli Seçim

Hayatını sürdürmekte olduğu şehrin en yüksek yetkilere sahip resmi dairesinde çalışmaktan memnundu. Çalıştığı yerden ötürü rahmetli babaannesi dahi sevincini gizleyememiş, kaç defa gurur duyduğunu ifade etmişti. Babaannesinin bu gururunda küçük amcasının etkisi olduğunu daha sonra öğrenmişti. Yeğeninin çalıştığı yer ile ilgili şaka niyetiyle yaptığı abartılı anlatımı sonucu, babaannesinin yüz yaşına yaklaşmış zihnine yerleştirdiği, torununun çalıştığı yüksek mevkiyi bir türlü aklından silememiş ne zaman görse torununu övgülerle sarıp, sevgiyle sarmalamıştı.
Bugün öğle sonrası uykusu hafif aralanınca, bir vesile ile  o yüksek mevkinin zemin katına indi. Uğradığı büroda işini bitirdikten sonra orta katta bulunan çalıştığı büroya doğru koridor boyunca ilerlerken, sol tarafta geri dönüşüm kutularını gördü. 
Kağıt, Plastik metal ve cam olarak dört bölüme ayrılmış kutuların içine atılanları merak etti. Acaba neler atılmıştı. Plastik bölümü içindekiler kağıt, metal bölümü içindekiler kağıt, cam bölümü içindekiler kağıt ve kağıt bölümündekiler içindeki malzeme kağıt. Evet bu kez doğru kutuyu kullanmışlar diye düşünerek yüz on yıllık merdiven basamaklarını ağır ağır çıkarak sağ tarafa döndü.
Bu kez kendisinin çalıştığı büronun karşısında,  afrikalı davulcuların kullandığı tamtamlara  benzeyen kapakları ile  uzaktan parlayan dörtlü geri dönüşüm noktasını gördü.  Geri dönüşecek metal malzemeler bölümü; içindeki kağıt, cam bölümü içindeki plastik kargo torbası, plastik bölümü içindekiler kağıt ve kağıt bölümünün içine de yine kağıtların  doldurulduğunu gördü. Kutuların önünde yazılar da bulunduğu halde, ayrım yapmayarak her bölüme genellikle kağıt dolduran değerli çalışma arkadaşlarını düşündü.
"Bu arkadaşlar 31 Martta oy kullanarak şehri yönetecekleri sececekler. Bu bilinçle inşallah iyi seçimler yaparlar." diye üzüntüyle odasına girdi. Klavyenin başına oturarak kendisine yazı ne zaman çıkacak diye soran  arkadaşının isteğini yerine getirmiş oldu. 04.03.2019

  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arkadaş

Uzun yıllardan beri tanıdığı, ne zaman rastlasa yüzünden tebessümü eksik olmayan  nazik naif bir insandı. Gençlik yıllarından beri içinde ya...